27.09.12

Полтавські велотуристи побували в Пирятинському районі

Щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму відзначається Всесвітній день туризму. 
Не залишаються осторонь і полтавські велотуристи з Громадської організації «ВелоПолтава». Так в рамках проекту «Доступний велотуризм» 22-23 вересня ними був проведений велопохід вихідного дня туристично-краєзнавчого характеру по території Пирятинського району. 
В дні цього туристичного походу в області відзначали 75-річчя заснування Полтавської області, тому учасники велопоходу взяли з собою символіку з цього приводу та розповідали всім про це свято.
Велопохід для основної групи розпочався від ст. Гребінка. В Пирятині до них приєдналася інша група вело туристів. А ввечері ще й третя. Загальна кількість групи склала 15 велосипедистів, яких приваблює активний спосіб проведення свого дозвілля та цікавить історія свого краю. 
Учасники велопоходу проїхали по такому маршруту ст. Гребінка - с. Тарасівка - м. Пирятин - с. Крячківка - с. Березова Рудка - с. Нові Мартиновичі - с. Нова Гребля - с. Антонівка (Чернігівська обл.) - с. Каплинці - м. Пирятин - с. Велика Круча - с. Ульяновка - ст. Гребінка. 
Під час подорожі велолюбителі відвідали садибу сім'ї Закревських, замково-парковий комплекс в стилі необароко. Побували біля родової усипальниці сім'ї Закревських, яка побудована в формі єги­петської піраміди в кінці XIX ст. Переглянули експозиції березоворудського краєзнавчого музею. 
В Пирятині побачили Різдвяний собор, побудований в стилі бароко, водонапірну вежу неподалік, якої знімали фільм «Королева бензоколонки» а також фільм «Перший хлопець» 1958 року.
Велотуристи побували навіть в Чернігівській області, а саме в селі Антонівка. В цьому селі знаходиться чудова Свято-Покровська церква 1899-1914 рр. Місцеві жителі пам’ятають, що на початок ХХ століття Антонівка була в Полтавській губернії.
Також побували на святкових заходах у селі Нові Мартиновичі. 22 вересня мешканці цього села святкували 20-річчя з дня утворення. Молодий вік села пояснюється тим, що село було утворено для жителів Київської області, які були переселені після аварії на Чорнобильській АЕС. Село має досить сучасний вигляд – гарні асфальтовані вулиці, навіть є свій проспект. Вулиці обладнані ліхтарями, які працюють від енергії сонця. 
Трохи адреналіну учасникам дісталося під час переходу через річку Удай по дерев’яній кладці на колишньому автомобільному мосту.
Організатори велопоходу закликають: Мандруймо Полтавщиною, адже наш край наймальовничй куток в Україні. Активний спосіб пересування (піший, велосипедний або водний) допоможе краще віддчути природу нашої землі. Мандруйте, адже мандри - відкривають світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар