14.03.11

Плануємо велодоріжки

Нещодавно чудового весняного недільного дня (13 березня) майже 30 хлопців та дівчат з велосипедами зібралися у корпусному парку задля важливої справи. Вони вирішили проїхати місцями, де є можливість прокладання велодоріжок. Свій маршрут велосипедисти розпочали з корпусного парку, прямуючи вулицею Жовтневою, алеєю Гоголівських персонажів, проїжджаючи парк Перемоги, краєзнавчий музей, садибу Івана Котляревського, Білу Альтанку і аж до музею Полтавської битви – ці місця дуже подобаються не тільки жителям Полтави, але й тим, хто хоча б раз у життя побував тут.

Тема велодоріжок вже не одноразово піднімалася на форумі полтавських велосипедистів. Цього разу поштовхом до обговорення став дзвінок Андрія Сотова під час прямого ефіру, який проводила газета "Коло" з мером міста Олександром Мамаєм.
На запитання про велодоріжки в місті мер відповів, що готовий розглянути конструктивні пропозиції. Тому на підняту на форумі тему відкликнулося чимало велосипедистів з своїми їдеями, серед них і Ліна Смілянець студентка 5 курсу Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка, яка саме пише дипломну роботу на тему велосипедних доріжок і аналізує світовий досвід по їх впровадженню у дорожньо-транспортну систему міста.
Оскільки велосипед став дуже модним і популярним та екологічним засобом пересування як у Європі, так і в Україні, останнім розділом дипломної роботи дівчини є пропозиції щодо прокладання велодоріжок у Полтаві, які б відповідали всім нормам, задовольняли потреби велосипедистів і, в той же час, не заважали автомобілістам та пішоходам.
Небайдужими велосипедистами було запропоновано веломаршрут центральною частиною міста, який поєднав би всі історичні та пам’ятні місця Полтави, привабив би велотуристів та усучаснив обличчя міста. 
На зупинці біля Дендропарку велосипедисти зустрілися з Ольгою Откидач – активісткою, яка виступає за очищення та відновлення парку. Вона також є учасницею велоруху і вболіває за необхідність прокладання велодоріжок на території Дендропарку.
Днями проект прокладання велодоріжок планується представити в мерію.
Марія Подкладова,  член ініціативної групи велосипедистів м. Полтави

Немає коментарів:

Дописати коментар