30.07.11

Спортивно-польова гра «Співдружність-2011»

30 липня на правому березі Ворскли, в районі с. Нижні Млини відбулася спортивно-польова гра «Співдружність-2011».
Любов до велосипеда об'єднує самих різних людей - в цьому переконалися представники громадської організації «ВелоПолтава», коли організували і провели Велодень 2011. Саме тоді, біля дружнього багаття зібралися люди, захоплені туризмом, страйкболом, водними видами спорту і під час жвавих розмов виникла ідея об'єднати свої захоплення в одне ціле - спортивно-польову гру «Співдружність». Представники «ВелоПолтава», страйкбольної команди  «2RGR», туристичних клубів «Спелерс» і «Міцні горішки» розробили концепцію гри, визначилися з місцем проведення і у вільний від основної роботи час підготували цей незабутній і дуже складний захід.
В цій грі змагалося десять команд. Кожна команда з трьох чоловік мала свою цікаву назву: «Бабкен та друзі», «Швидкі черепахи», «Він Чун», «Двоподвіси», «Прихована загроза», «Міцні горішки», «Березовий фреш», «Спартанці», «Фенікс», «Рубікон-88». Кожен капітан команди  розповів про значення їх назви всім присутнім під час відкриття змагань.
Змагання відкрила начальник Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Людмила Калаптуровська та побажала віх учасниках змагань перемоги.
І вже після офіційного відкриття спортивно-польової гри «Співдружність-2011» команди почали готуватися до змагань а перша команда вийшла на лінію старту. Невеличке інтерв'ю перед старотм і гра розпочалася.
Перший етап гри «Велосипедний» – проходження замінованого лабіринту, подолання певного маршруту за легендою з елементами орієнтування, виконання додаткових завдань на контрольних пунктах.
Другий етап гри «Стрільба з пневматичної зброї» по паперових мішенях.
Наступний етап «Водний» – подолання визначеної ділянки річки на туристичній байдарці.
А далі учасники проходили «Страйкбольний» етап – проходження окремої ділянки місцевості з використанням військового спорядження, страйкбольної зброї, виконання технічних та тактичних завдань (знешкодження кулеметника, проходження смуги перешкод, прицільна стрільба тощо).
Кожен учасник гри відчув на собі «муштру» британського сержанта  команди «The 2nd Batallion The Royal Gurkha Rifles» та під його керівництвом проходив всі ділянки цього етапу.
В прицільній стрільбі учасники повинні були влучили в повітряні кульки, які надала для гри фірма «ШАРландія».
А далі строгий сержант відправляв учасників брати висоту в лісі, яку стерегли досвідчені страйкобісти.
І останнім випробуванням учасників гри був етап «Крутопохилої переправи (тролей)» – швидкісного спуску з гори по мотузці, що натягнута під гострим кутом до поверхні землі.
А ще перед фінішем необхідно було розстріляти повітряні кульки з пістолету.
Практично всі учасники вперше для себе долали той чи інший етап змагань. Серед учасників були і велосипедисти, і водники, і страйкболісти, і туристи. Таким чином та чи інша команда показувала кращі результати в тих етапах, які ближче до їхніх спортивних занять.
Перемогла в змаганнях команда «Він Чун».
- В першу чергу звичайно хочеться висловити подяку організаторам, учасникам і вболівальникам! Мені гра сподобалася, було здорово і цікаво.- ділиться враженнями переможниця Катя Буракова. - Інтрига зберігалася до оголошення результатів, тому що ніяк не можна було навіть припустити хто яке місце займе, залишалося тільки гадати.
На рівні з чоловіками мужньо змагалася команда «Березовий фреш», яка  складалася виключно з гарненьких жінок.
А на завершення змагань смачним тортом всіх учасників змагань та організаторів пригостила Катя Котелевська.
Добра справа об'єднала не тільки ініціаторів заходу, а й представників інших громадських організацій, міської та обласної влади, спонсорів. Величезну допомогу в підготовці та проведенню заходу надали Полтавська міська організація творчої молоді «Коло тебе», Полтавська обласна федерація Федерації спортивного туризму України, Полтавський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», . 
Захід проводився з метою розвитку та популяризації активного відпочинку серед населення, підвищення рівня фізичної культури і спорту, сприяння формування здорового способу життя населення за підтримки відділу у справах сім'ї та молоді Полтавської облдержадміністрації та управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому.
А Полтавський завод продтоварів «Світанок» не дав учасникам змагань "померти" від спраги.
Організатори відмітили, що керівництво Полтавської райдержадміністрації не дуже "раде" подібним заходам, що проводяться на території їхнього району. Усі, хто брав участь в організації цієї гри мають величезний досвід в організації змагань та інших масових заходів, і про питання безпеки учасників, уболівальників і просто відпочиваючих завжди думають в першу чергу та повідомляють відповідні обласні служби. У цьому зуміли особисто переконатися співробітники міліції, рятувальної служби та медики, які контролювали проведення гри.

Немає коментарів:

Дописати коментар