04.08.11

Соціальна відеореклама «Безпечний рух»

Днями в телевізійній програмі «Ти молодий» пройшла презентація соціальної відеореклами «Безпечний рух». Поштовхом створення цих роликів став Велодень 2011, який показав наскільки потужно поширюється велосипедний рух у нашому місті. І цей факт наштовхнув організаторів Велодня та журналістів ОДТРК «Лтава» на думку про створення соціальної відеореклами «Безпечний рух».
На своєму форумі велосипедисти пропонували сюжети для майбутніх роликів, описуючи ситуації, в які вони потрапляли на дорозі. А вже потім активісти ПМГО «ВелоПолтава» та знімальна група ОДТРК «Лтава» визначили загальну концепцію цих рекламних роликів. Основна мета цієї соціальної реклами - привернути уваги як водіїв так і велосипедистів до проблем безпечного руху на дорозі. Так було вирішено створити два ролики з однією концепцію але з різними поглядами на ситуацію.
Перший ролик демонструє небезпеку руху на велосипеді у навушниках, коли обмежується відчуття простору. На думку робочої групи, ця проблема є досить актуальною і створює чимало аварійних ситуацій на дорозі.
У другому ролику можна побачити досить поширену аварійну ситуацію, яку створюють водії ігноруючи інших учасників руху. 
Можна довго вести дискусію щодо правоти тих чи інших на дорозі. Але, на  нашу думку, «Дорога у всіх одна - це дорога додому». Тому не важливо на якому ти транспортному засобі - важливо те, як ти поважаєш життя інших. Ці рекламні ролики наші перші кроки у створенні соціальної реклами «Безпечний рух», - говорять автори.
- Звичайно реалізувати, як завжди, всього не вдалося. Але враховуючи те, що у нас не було ніякого бюджету для зйомок, то претендувати на щось голлівудського розмаху було б нерозумно, - говорить сценарист та художник-постановник Роман Неділько.
Над "фільмом" також працювали режисер Наталія Святцева, оператор Максим Кривошеєв, монтаж Олександра Рязанова, редактор Катерина Шаповал, фотограф Дмитро Макаров, водій Антон Триленко та Варданян Бабкен. У головних ролях були велосипедисти з форуму «БЫСТРЕЕ ВЕТРА»: Андрій Тягун, В'ячеслав Шевченко, а в ролі статистів небайдужі веломани. 

P.S. Під час зйомок, ніхто не постраждав. Всі ситуації змодельовані штучно і ніякої небезпеки учасникам зйомок не несли. Всі міри безпеки були забезпечені.

Немає коментарів:

Дописати коментар