19.09.11

10 простих кроків до покращення якості повітря (для водіїв)

22 вересня у всьому світі святкують День без авто 
Що можеш зробити ти як водій автомобіля 
10 простих кроків до покращення якості повітря 

1. Частіше комбінуй подорожі. Це легко! Просто поєднуй кілька завдань в одну подорож. Це допоможе тобі виконати свої завдання більш ефективно одночасно зменшуючи трафік та забруднення повітря. Запуск двигуна після більш ніж години простою створює в п’ять разів більше викидів, ніж запуск ще неохолонувшого двигуна.

2. Користуйся громадським транспортом, користуйся автомобілем спільно з іншими, бери попутчиків. Навіть, якщо ти ще робитимеш лише раз чи два на тиждень, ти сприятимеш зменшенню заторів та забруднення повітря, а також заощадиш гроші. 

3. Насолоджуйся поїздками на велосипеді. Це чудовий спосіб пересування, який також покращує не лише стан твого здоров’я, а й повітря. 

4. Ходи пішки. Піша хода - прекрасний спосіб регулярних фізичних навантажень, який не шкодить повітрю. 

5. Піклуйся про своє авто. Регулярні техогляди, заміна масла, а також правильно накачані шини покращують використання палива, подовжують життя автомобіля та підвищують його продажну вартість. Це також допомагає уникнути створення заторів через поламки та зменшити викиди більш, ніж вдвічі. 

6. Заправляй автомобіль, коли прохолодно. Заправка в прохолодні дні або години доби, такі як ранок чи вечір, допомагає уникнути випаровування палива через нагрівання та утворення озону, який може бути шкідливим для дихальної системи. 

7. Не переповнюй бак автомобіля. Переповнений бак викидає пари бензину у повітря. Тому не доливай паливо після автоматичного відключення колонки. 

8. Працюй дистанційно. Працюй з дому, коли це можливо. Це зекономить час та гроші, а також зменшить викиди парникових газів та затори на дорогах. 

9. Знай свій маршрут. Перед поїздкою, особливо в новій місцевості, перевір інформацію про кращий маршрут та стан доріг, заторів. Це допоможе уникнути заторів, зекономити час та зменшити викиди. 

10. Поширюй інформацію. Якщо кожен водій зробить хоча б кілька таких простих кроків, це допоможе суттєво покращити якість повітря та знизить завантаженість доріг. 

Будьмо уважними та свідомими!

Немає коментарів:

Дописати коментар